“Istoria se repetă”, atât în cazul graficii cât și în web design. 2018 va fi un an al schimbarii, nu ne vom mai aștepta la aceleași tendințe plate. Minimalismul și simplificarea vor rămâne în continuare, dar vom resimți influente retro, modernizate și updatate.
10 tendințe care îți vor uimi clienții anul acesta:
Logo-uri responsive
De 10 ani se practică designul responsive. Odată cu creșterea rapidă a folosirii telefonului pentru internet, designul de site-uri s-a confruntat cu o problemă: adaptarea designului de la formatul monitorului la ecranul vertical al telefonului. Astfel s-a creat noțiunea de responsive design. Aceeași schimbare s-a petrecut si în cazul logo-urilor complexe care se desfașurau mai mult pe orizontală.
Gradientul
Atât de folosit în trecut gradientul a încetat să mai apară în grafica digitală în jurul lui 2017. S-a trecut la designul plat care a câștigat teren dând un aspect mult mai curat. Încet, încet gradientul a reapărut mult mai rafinat și mai subtil. O data cu reapariția gradientului a intrat în scenă o noua forma a acesuia, tranziția între culori.
Mai multă profunzime
Umbrele purtate sunt oficial din nou la modă. Asemeni gradientului, umbrele se întorc după renunțarea la designul bidimensional. Ele au devenit mult mai ample și mai realiste față de funcția simplă de drop shadow, atât de folosită. Aceste umbre sunt în ton cu noul stil de design semi-plat.
Bicromia
Istoria se repetă și în cazul designului bicromatic. Original apărută ca tehnică de print, bicromia se întoarce foarte contrastantă și foarte acuală. Se preconizează că va fi cea mai puternică tendință a lui 2018.
Texturi inspirate de anii ’80 și ’90
Ca în cazul bicromiei, texturizarea ne duce cu gândul la retro și este susținută de designul bidimensional și de stilul semi-plat. Trimiterea catre anii ’80 și ’90 este o formă de nostalgie a acestor ani, dat fiind faptul că publicul țintă sunt copiii din acea perioadă.
Mișcarea: animația și GIF-urile
Mșcarea intră în categoria microinteracțiunilor pe care nici nu le mai băgăm de seamă. Microinteracțiunile ne ajută să ne folosim mai ușor de un program, cum ar fi atunci când se ridică tastatura, sau când deblocăm tastatura. Mișcarea și-a facut loc și în grafic-design, având posibilitatea să transmită mai multe lucruri privitorului.
Titlurile bold tipografice
2018 este un an foarte inspirat de tipografie. Vom întâlni multe influente tipografice, cum ar fi alinierea, titlurile mari, vizibile și boldate dar și serifele. Cu cât mai mare textul, cu atât mai bine.
Fotografia autentică
Cererea de fotografie în design a crescut semnificativ în 2017 si va crește și mai mult în 2018. Designerii au început să pună mai mult accentul pe naturalețe și au căpătat o afinitate pentru pozele nefiltrate.
Stilul vintage detaliat
„Vintage” e pe buzele tuturor de ceva ani și va rămâne la fel în continuare. Produsele artizanale sau naturiste se împacă foarte bine cu look-ul vintage. În plus anul acesta se pune in continuare accentul pe texturile florale, vintage și boeme.
2018 este un an foarte complex și intrigant pentru graphic design. Cu atâtea stiluri diferite ce sparg monotonia și revitalizează grafica, se va pune accentul pe originalitate și pe identitatea imagiini unui produs.
2018 e anul în care îți vei elibera creativitatea!
Lasă un răspuns