recuperare cont facebook

Recuperare cont Facebook – cum te poți conecta la un cont compromis


Contul de Facebook reprezintă nu doar un mediu în care poți socializa și în care te poți conecta cu apropiații, ci și o modalitate prin care te poți informa. Există și foarte multe persoane care au nevoie de contul de Facebook pentru a desfășura diferite activități care sunt în strânsă legătură cu locul de muncă. 

Cu alte cuvinte, contul de Facebook a devenit mai mult decât un simplu portal prin care oamenii își satisfac nevoia de entertaining. A devenit o necesitate. 

Dar ce se întâmplă atunci când contul tău de Facebook este compromis, deoarece ți-ai uitat parola sau ai fost victima unui atac cibernetic? Probabil că primul tău gând este să renunți la orice efort de recuperare a contului de Facebook, dar trebuie să te gândești că ai putea pierde informații prețioase dacă abandonezi un cont cu o vechime mare în spate. 

Mai mult decât atât, trebuie să iei în considerare că procesul de recuperare a contului Facebook este ușor și poate să dureze puțin timp, dacă acționezi imediat și dacă ai toate documentele pregătite. 

Există mai multe metode prin care poți să recuperezi contul de Facebook. Ca întotdeauna, Adsem este gata să te ajute la nevoie, tocmai de aceea ți-am pregătit un articol prin care îți vom arăta, cum îți poți recupera parola Facebook prin mai multe metode. 

Află ce trebuie să faci dacă nu-ți poți accesa contul de Facebook urmărind acest articol. 

Recuperare cont Facebook blocat – metoda clasică prin care recuperezi un cont de Facebook

recuperare cont facebook metoda clasica

Intri pe Internet și observi că ți s-a restricționat accesul la contul Facebook. Care este primul lucru pe care ar trebui să îl faci?

Primul pas este să te asiguri că utilizezi o parolă corectă. În cazul în care nu o ai salvată în browser, încearcă să ți-o aduci aminte sau să introduci niște parole mai vechi, dar nu încerca asta de mai mult de 3 ori pentru a nu primi avertisment. 

În situația în care nu îți poți aduce aminte, îți poți reseta parola, utilizând adresa ta de e-mail și recuperarea contului se va face imediat. Poți să utilizezi și numărul tău de telefon dacă nu poți să folosești mailul. În cazul în care nu îți poți recupera contul de Facebook utilizând adresa de mail sau telefonul este cazul să ceri ajutor Facebook. 

Metoda clasică de recuperare cont Facebook cu buletinul este prima soluție pe care o încerci ca să reușești să te conectezi la un cont pe care l-ai mai folosit. Primul lucru când încerci metoda standard este să schimbi parola. 

De multe ori, mai ales în cazul conturilor foarte vechi, adresa de e-mail utilizată poate să fie veche și inactivă, pentru că mulți oameni își schimbă între timp adresele. De asemenea, mulți nu optează pentru securitate dublă utilizând numărul de telefon, ceea ce este o mare greșeală, pentru că vulnerabilizează contul și îngreunează procesul de recuperare cont compromis Facebook. 

În certitudinea în care este vorba de vreun atac cibernetic, centrul de ajutor îți va explica ce trebuie să faci în cazul în care ai pierdut accesul din cauza unui hacker. Va fi nevoie să pregătești câteva documente pentru ca aceștia să îți poată verifica identitatea, cum ar fi buletinul sau permisul de conducere, așa că pregătește pozele cu documentele necesare. 

Documentele sunt în siguranță cu echipa Facebook, așa că nu trebuie să îți faci griji că informațiile tale vor fi afișate pe undeva. 

Recuperare cont Facebook cu ajutorul schimbării informațiilor de contact și fără parola

recuperare cont facebook fara parola

În cazul în care vrei să lași centrul de ajutor ca ultimă soluție, poți încerca alte metode de a-ți recupera contul de Facebook. O alternativă ar fi să schimbi datele profilului. Dacă știi sigur că parola utilizată este corectă, atunci este posibil ca profilul tău să fi fost atacat. 

Dacă nu ești sigur de datele din setările contului (poate exista posibilitatea să nu mai ai acces la adresa de e-mail sau la nr. de telefon asociat), atunci va trebui să utilizezi această metodă pentru a putea să recuperezi un cont de Facebook. 

Vei vedea un mesaj în care scrie ”No longer have access to these?” și de acolo tot ce trebuie să faci este să urmărești instrucțiunile și să introduci noi date de verificare pentru a-ți accesa contul de Facebook și a schimba informațiile eronate. 

resetare parola facebook

În trecut exista și o metodă de recuperare cont Facebook cu ajutorul prietenilor, dar aceasta a fost oprită pe o perioadă nedeterminată. 

Recuperare cont Facebook fara email sau număr de telefon asociat

recuperare cont fara email si telefon

Dacă se întâmplă să nu mai utilizezi adresa de mail, te poți folosi de numărul de telefon mobil. De regulă, majoritatea persoanelor care au asociat un număr de telefon pentru autentificare pe Facebook au protecție extra a contului și sunt șanse mai mici ca aceștia să aibă contul spart.

În cazul în care metoda de recuperare cont Facebook dupa nume sau e-mail nu funcționează, asigură-te că ai un număr de telefon activ ca să poți accesa din nou contul.  

Același procedeu se aplică și în situația în care e nevoie de recuperare cont Facebook fara numar de telefon, doar ca in aceasta situatie ai nevoie de adresa de mail. 

Recuperare a contului Facebook prin raportare spam

recuperare cont facebook compromis

O altă opțiune de a recupera un cont de Facebook furat sau atacat de hackeri este să trimiți un raport spam. Acest lucru funcționează dacă un robot a preluat identitatea folosind contul tău de Facebook pentru a realiza activitați suspicioase. Pentru o astfel de situație, poți trimite un raport spam către echipa de suport Facebook. 

Bineînțeles că și aici va exista un proces de verificare, deci pregătește documentele și urmează instrucțiunile oferite de echipa de suport Facebook. 

Ce soluții de recuperare cont Facebook sters există?

solutii de recuperare cont facebook

Există soluții pentru recuperarea unui cont șters, însă trebuie să acționezi rapid. În cazul în care ai folosit anterior contul este posibil ca acesta să fie dezactivat și atunci nu va fi șters și vei putea accesa anumite informații, cum ar fi istoricul messenger. 

Astfel că procesul de recuperare cont Facebook dezactivat nu este complicat, ai nevoie să îți amintești parola și să te loghezi. Poți utiliza una din metodele de mai sus dacă nu mai știi parola. 

Dacă o cerere de ștergere a contului a fost realizată, atunci va trebui să iei măsuri într-un timp scurt, de preferat 3 zile. Pentru un cont șters contactează suportul Facebook și urmează indicațiile lor dacă vrei să-l recuperezi. Șansele de reușită sunt mai mari cu cât acționezi mai repede.

Aceeași situație și în cazul unui cont de Messenger. Pentru recuperare cont Messenger Facebook tot ce trebuie să faci este să te folosești de e-mail sau numar de telefon pentru a obține parola, iar dacă nu le cunoști, contactează echipa de suport Facebook.

De ce își pierd oamenii contul de Facebook – Principalele cauze

Sunt foarte mulți utilizatori care își pierd contul pentru că își uită parola. Pe lângă pierderea parolei, un cont poate fi blocat și dacă încalcă regulile comunității Facebook, cum ar fi utilizarea unui pseudonim în locul numelui real, postarea de conținut media neadecvat sau încălcarea unor drepturi de autor, printre altele. 

Totodată, dacă te conectezi la contul tău de Facebook de pe un dispozitiv sau computer nou, necunoscut de platformă, atunci există posibilitatea ca autentificarea să fie considerată suspicioasă, iar dacă nu cunoști parola și dacă nu ai acces la datele de confidențialitate, atunci contul va fi suspendat. 

Atacurile cibernetice sunt, desigur, o ultimă posibilitate și îți poți da seama dacă este cazul, mai ales când contul tău se folosește fără permisiunea ta pentru a face spam sau pentru a promova activități ilegale. Atunci Facebook se autosesizează și ia măsuri, dar există și excepții de la regulă, așa că noi îți recomandăm să acționezi imediat. 

Metode de protectie sporită a contului tău personal

Iată câteva soluții pentru a păstra confidențialitatea contului tău în siguranță și pentru a nu pierde fișierele și informațiile contului tău. În primul rând, nu deschide link-uri sau documente suspicioase primite pe aplicația Messenger sau pe alte aplicații asociate cu Facebook și nu furniza informații despre autentificare persoanelor neautorizate. 

În al doilea rând, asigură-te că numărul de mobil este asociat cu profilul tău de Facebook, astfel încât să realizezi autentificarea în doi pași. Alege o parolă care să fie mai lungă de 8 caractere, dar pe care să o poți memora ușor. Aceasta trebuie să conțină litere, majuscule, numere dar și semne speciale. Poți adăuga și diacritice pentru a te asigura că este o parolă puternică. 

Un alt lucru important de reținut este să îți actualizezi datele de contact. Pentru a te conecta la contul tău de Facebook mai ușor, asigură-te că adresa de e-mail și numărul de telefon sunt actualizate, precum și setările de confidențialitate. 

O altă soluție ar fi să îți instalezi un antivirus foarte bun care să te protejeze de atacurile cibernetice și care să te anunțe dacă ceva suspicios se întâmplă. Ai mare grijă ce persoane adaugi la prieteni, pentru că există foarte mulți boți care trimit excesiv cereri de prietenie tocmai pentru a se infiltra în spațiul tău online și pentru a obține informații relevante cu scopul de a-ți compromite contul.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Categories