Impactul major al rețelelor sociale


Tehnologia informației și comunicațiilor s-a schimbat rapid în ultimii 20 de ani, ritmul schimbării fiind unul alert, o dezvoltare cheie fiind chiar social media.
De exemplu, dezvoltarea tehnologiei mobile a jucat un rol important în modelarea impactului social media. În întreaga lume, dispozitivele mobile domină în ceea ce privește minutele totale petrecute online.

De ce oamenii împărtășesc informații

Un studiu realizat de New York Times Consumer Insight Group a dezvăluit motivațiile pe care internauții le oferă pe social media. Un prim motiv este că își doresc să împărtășească celorlalți conținut valoros și distractive. Acești factori au dus la evoluția rețelelor sociale de la a fi un mijloc util pentru păstrarea legăturii cu prietenii și familia până la utilizarea în moduri care au un impact real asupra societății.
Cu siguranță social media este folosită în moduri care conturează afacerile, cultura mondială, educația, carierele, inovația și multe altele.

retele sociale

Impactul social media asupra societății

Nu este o noutate pentru nimeni că aproape un sfert din populația lumii este acum pe Facebook, Instagram, Linkedin sau Twitter. Rețelele sociale alimentează interacțiunile dintre oameni și acestea devin mai puternice pe măsură ce cresc.

impact social media

Impactul social media asupra comerțului

Odată cu creșterea social media și companiile sau organizațiile ajung la clienții și își îndeplinesc perspectivele lor printr-o platformă de socializare sau alta. Companiile văd importanța utilizării social media, mai ales pentru că pot genera informații, pentru a stimula cererea și pentru a crea oferte de produse țintite. Acest lucru este important bineînțeles și în lumea comerțului electronic.
Cu siguranță implementarea rețelelor sociale în cadrul locului de muncă poate consolida schimbul de cunoștințe și de a îmbunătăți activitățile de management de proiect, dar și de a permite răspândirea cunoștințelor de specialitate.

impact social media ecommerce

Efectele social media asupra lumii muncii

Social media a avut un efect profund asupra recrutării și angajării. Un procent de 19% dintre managerii de angajare își iau deciziile de angajare pe baza informațiilor găsite pe social media. Rețelele sociale profesionale, cum ar fi LinkedIn, este o importantă platformă de socializare pentru oricine dorește să iasă în evidență la nivel profesional. Impactul social media asupra formării și dezvoltării
Cu siguranță Social Media este un domeniu vast, extrem de complex și cu multe noțiuni ce trebuiesc descoperite.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Categories