Cum setezi obiective SMART in drumul tau catre succes


Nu de putine ori am fost intrebati care este cheia unei colaborari de lunga durata, iar pe baza experientelor, primul raspuns care ne vine in minte este stabilirea unor obiective SMART inca de la primele intalniri cu un posibil client. Obiectivele SMART nu ne ajuta doar pe noi sa intelegem ce isi doreste colaboratorul, insa de multe ori aduce ordine in ganduri si discutii, chiar si pentru business-ul in cauza.

Aceasta organizare este importanta pentru toata lumea pentru a putea stabili daca nevoile lor se potrivesc cu serviciile pe care noi le oferim si mai ales daca putem veni cu solutii si propuneri relevante pentru un business care isi doreste sa treaca la nivelul urmator.

Totusi ce sunt obiectivele SMART si de ce sunt importante?

Ce sunt obiectivele SMART

Cu siguranta nu este prima data cand auzi despre obiective SMART, insa astazi vreau sa discutam punctual despre exemple de obiective SMART care pot duce afacerea ta la nivelul urmator.

Primul pas este sa intelegem concret ce inseamna acronimul SMART. Acesta vine de la caracteristicile considerate estentiale pentru a formula corect un obiectiv dupa cum urmeaza: 

S – specific

M – masurabil

A – abordabil, (de) atins

R – relevant

T – incadrat in timp

De ce este atat de importanta intelegerea si setarea obiectivelor SMART? Deoarece prin setarea unor obiective SMART sansele unor cresteri realiste intr-un timp bine stabilit cresc substantial. Cu alte cuvinte, prin stabilirea acestora, vei sti exact care sunt pasii urmatori pentru atingerea punctuala, bazata pe un plan clar.

Pe langa asta, obiectivele SMART sunt usor de urmarit deoarece fiecare obiectiv atins inseamna progres in proiectul tau.

Exemple de obiective SMART si cum le setezi

Raportat la pozitia actuala in care se afla business-ul tau, potential si actiunile competitiei, seteaza un scop principal si gandeste-te ce resurse esti dispus sa investesti pentru a-l atinge. In cat timp iti doresti sa vezi rezultate? Ce buget ai alocat pentru actiunile necesare?  

Sa vedem cateva exemple de obiective strategice SMART: „In urmatoarele 3 luni voi creste vanzarile cu 3% fata de cele din prezent prin cresterea bugetului de promovare cu 1000 de lei/luna” sau „In urmatorul an voi dubla numarul clientilor agentiei prin cresterea vizibilitatii in piata (articole externe lunare, 3 aparitii TV si 3 interviuri scrise/inregistrate).

De ce este important sa setezi obiectivele SMART alaturi de agentia cu care lucrezi

Implicarea agentiei in setarea obiectivelor este importanta pentru ca astfel agentia va sti care este responsabilitatea sa, va intelege concret care sunt asteptarile si pe ce perioada ar trebui sa fie atinse. Agentia de marketing iti va spune daca obiectivele sunt corect stabilite, daca se potrivesc cu perioada de timp in functie de piata si competitia in care firma ta isi desfasoara activitatea.

Experienta agentiei cu care colaborezi te va ajuta sa observi mai usor unde te situezi vis a vis de concurenta ta si te va ajuta sa conturezi o strategie clara. 

Cum lucram noi cu obiectivele SMART

obiecte smart business

Te intrebi cum vom lucra cu obiectivele business-ului tau? Pornind de la cateva obiective de marketing vom efectua o analiza astfel incat sa putem stabili raspunsurile corecte la nevoile business-ului tau. 

Care sunt pasii? Stabilirea tintelor, a bugetelor, a perioadei de timp si a tuturor actiunilor care vor determina succesul proiectului. Pe langa asta, vom tine cont de ce face concurenta pentru ca tu sa fii intotdeauna cu un pas inainte. Ne place research-ul amanuntit si ne place sa punem in aplicare toate noutatile din domeniu. Nu exista reteta perfecta care va aduce rezultate, de aceea personalizam fiecare strategie in functie de obiective si nisa, dar mai ales in functie de business si nevoile acestuia.

De ce sa alegi AdSem.ro?

Pentru ca suntem printre putinele agentii de marketing care se bazeaza in mod principal pe transparenta, care iti ofera estimari si recomandari de bugete pentru a maximiza rezultatele. Totodata pentru ca aici nu te vei lovi de bariere in ceea ce priveste comunicarea. Cu alte cuvinte, iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil si vom stabili intalniri pentru a lamuri curiozitatile sau neclaritatile tale.

Experienta ne-a invatat ca a lucra in baza unor obiective SMART este mai usor si mai eficient decat a lucra in baza unor idealuri nerealiste. Ne place sa lucram SMART, sa eficientizam timpul partenerilor nostri si sa aducem rezultate pe masura. 

Fiecare colaborare porneste pe baza unor obiective clare, pe o anumita perioada de timp si mai ales a experientelor avute in trecut si pe ceea ce stim ca putem oferi. Comunicarea transparenta ramane una dintre valorile principale ale agentiei noastre.

Business-ul tau de ce are nevoie? Care sunt planurile pe urmatorii 3 ani si ce faci pentru a le indeplini? Hai sa discutam si sa stabilim un plan care sa iti aduca rezultate!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Categories