fbpx

Facebook Business Suite-o nouă interfață Facebook

Facebook Business Suite

Cu toții știm cât este de important timpul în zilele noastre. Acesta este un motiv pentru care trebuie să învățăm să îl gestionăm eficient. În domeniul marketingului există numeroase instrumente de automatizare, însă niciodată nu sunt suficiente.

Luând în considerare situația actuală din sistemul de sănătate, este vizibil că tot mai puțini oameni fac cumpărături din magazine fizice. Tocmai de aceea, este necesară o dezvoltare a afacerilor și în mediul online.

Facebook lansează Facebook Business Suite-noua interfață Facebook ce permite eficientizarea timpului.

Facebook Business Suite➡Lansare

Facebook joacă un rol important în cadrul promovării online. Platforma a venit în ajutorul celor care sunt la început de drum în domeniul online (afacerile mici) cu instrumente, care facilitează implementările pe rețelele sociale.

În luna Septembrie a acestui an, Facebook a lansat Facebook Business Suite, o nouă Interfață Facebook. Aceasta ajută business-urile să gestioneze mai simplu pagina de Facebook și contul de Instagram. Datorită noii interfețe, business-urile vor putea ajunge la mai mulți clienți postând simultan pe Instagram și Facebook

Sursă: Google


Un prim pas important pentru o gestionare completă a activităților reprezintă conectarea conturilor de Facebook și Instagram. Pentru a accesa Facebook Business Suite accesează business.facebook.com

Introducere în Facebook Business Suite➡o nouă interfață Facebook

Iată câteva acțiuni pe care, de acum, le poți realiza direct din Facebook Business Suite:

 • În pagina de pornire, poți vizualiza informații generale despre una din paginile la care ai acces sau pe care o deții. Informații: actualizări, vizual postări, statistici, exemple de reclame.
 • În secțiunea „Activitate” poți vizualiza tipurile de acțiuni pe care utilizatorii le-au realizat pe una din paginile tale sau contul de Instagram. De asemenea, în partea stângă, poți schimba cu ușurință pagina de pe care dorești să vizualizezi informații.
 • Acum este mult mai simplu să accesezi mesajele. Fie că vorbim despre mesajele din Inbox-ul de asistență, sau mesajele și comentariile noi din pagina de Facebook, Messenger sau conturile de Instagram. Tot ce trebuie să faci este, ca din meniul principal Facebook Business Suite, să selectezi INBOX din partea stângă a meniului.
Sursă: Facebook Business Suite

De asemenea, crearea răspunsurilor automate pentru utilizatori este mult mai la îndemână, direct din Business Suite.

 • Poți publica sau programa postările pentru contul de Instagram sau pentru pagina de Facebook, accesând secțiunea „postări” din meniul lateral stâng.
 • Poți accesa cu ușurință Commerce Manager: în cazul în care deții un magazin ce cuprinde un set sau seturi de produse sau servicii, un inventar al site-ului. Fiecare Magazin este asociat unui catalog de produse. Pentru a accesa contul de Commerce Manager trebuie să selectezi “Mai multe instrumente” din meniul lateral. Selectezi mai departe Event Manager.
Sursă: Facebook Business Suite
 • Poți realiza reclame noi, boost-uri postări sau promovări de pagini direct din Business Facebook Suite. De asemenea, poți vizualiza câțiva indicatori despre reclame. Pentru mai multe informații despre reclame/grupuri de reclame/campanii, poți accesa Administrare reclame Facebook, direct din Facebook Business Suite.
 • Avem acces la informații referitoare la tendințe, conținut și audiență, accesând secțiunea de “Statistici” din meniul Facebook Business Suite.
 • De asemenea, regăsești și secțiunea de “Mai multe instrumente” de unde poți accesa următoarele informații:
Sursă: Facebook Business Suite

Facebook Business Suite este disponibil atât în varianta desktop, dar și în varianta mobile.

Totul despre Statistici

Secțiunea de “Statistici” din Facebook Business Suite te ajută să analizezi rezultatele din pagina de Facebook, contul de Instagram. Astfel, pe baza rezultatelor, poți înțelege ce strategii funcționează și unde trebuie să îmbunătățești elementele.

În secțiunea de Statistici – Prezentare Generală poți vizualiza următoarele informații:

 • Tendințe: Reach din pagina de Facebook și contul de Instagram
 • Vizualuri ale postărilor din pagină
 • Informații despre Audiențele Facebook și Instagram: date demografice (gen, vârstă)
Sursă: Facebook Business Suite

În secțiunea de tendințe poți vizualiza:

 •  Facebook Page Reach
Sursă: Facebook Business Suite
 • Instagram Reach
 • Paid Reach-Paid Impressions
Sursă: Facebook Business Suite

În secțiunea de Conținut poți vizualiza:

 • Conținutul de pe pagină
 • Impact, aprecieri şi reacţii, comentarii, distribuiri ale conținutului
Sursă: Facebook Business Suite

În secțiunea de Audiență, poți vedea informații despre aprecieri ale paginii de Facebook, followers ai contului de Instagram, informații despre locații, gen, categorii de vârstă

Sursă: Facebook Business Suite
Sursă: Facebook Business Suite

Promovare Online Facebook & Instagram➡Instrumente

Noua platformă Business Facebook Suite a fost concepută pentru a putea gestiona cu ușurință toate opțiunile necesare în Promovarea Online Facebook și Instagram.

➡ Poți posta dintr-un singur loc și pe Facebook și pe Instagram, poți gestiona toate postările dintr-un singur loc, astfel economisești mult timp;

➡ Rămâi conectat cu utilizatorii/clienții deoarece Business Facebook Suite îți permite să gestionezi toate mesajele, comentariile, din cadrul paginii de Facebook și Instagram. Nu mai este nevoie să mergi în pagina de Facebook în secțiunea mesaje sau să accesezi Instagram pentru a putea vedea mesajele sau comentariile primite.

Aplicația Facebook Business Suite

Așa cum am menționat anterior, Facebook Business Suite este disponibilă atât pe desktop cât și pe mobile. Tot ceea ce trebuie să faci este să instalezi Aplicația Facebook Business Suite pe dispozitivul mobil.

Astfel, vei avea acces la toate funcțiile disponibile și pe Facebook Business Suite de pe desktop.

Economisește timp, analizează informațiile importante raportate și oferă un plus de interacțiune cu utilizatorii.

Poți afla mai multe informații despre Facebook și Instagram și despre Social Media, navigând pe adsem.ro

Ai nevoie de un serviciu de management al comunității?

Dacă nu ai timp suficient pentru a aloca promovării pe Social Media, Facebook și Instagram, ne poți lăsa pe noi să îți manageriem conturile și să te conducem către publicul cel mai relevant pentru afacerea ta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vom discuta despre obiectivele tale și cum te putem ajuta

Dorești consultanță sau o ofertă axată pe creșterea businessului pe care îl reprezinți? Completează formularul de jos și te vom contacta noi.