ce este seo

Ce este SEO pe scurt – Ce inseamna si de ce e esential


Ce este SEO cand website-ul a devenit unul dintre elementele esentiale dezvoltarii unei afaceri? Si probabil stii deja ca Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) este importanta pentru ca ceea ce ti-ai propus sa vinzi sa apara in primele rezultate ale cautarilor potentialilor tai clienti. Acest domeniu relativ recent (aparut undeva prin anii `90) ajuta la cresterea vizibilitatii, a traficului si, implicit, a numarului de vizitatori si de clienti ai unei afaceri online. Dar cum realizam aceste lucruri? Mai exact, cum putem creste indicii de mai sus, organic?

Exista mai multe elemente de care trebuie sa avem grija. Optimizarea pentru motoarele de cautare are doua parti fundamentale.

Optimizarea – Ce este SEO On-Page?

Motoarele de cautare au intotdeauna grija sa ofere utilizatorilor continut de calitate. Procesul de Optimizare SEO On-Page include mai multe proceduri SEO care fac un site sa fie ”bine-vazut” pentru motoarele de cautare, astfel incat acesta sa apara intre primele rezultate atunci cand un utilizator cauta un anumit cuvant cheie.
Rezolvarea problemelor tehnice si continutul de calitate sunt esentiale pentru ca site-ul tau sa treaca testele motoarelor de cautare. Echipa AdSem te poate ajuta cu un Audit SEO pentru magazinul tau online sau site-ul tau de prezentare. Dupa ce ti-ai ales cuvintele cheie relevante pentru tipurile de produse sau servicii pe care le comercializezi, fa in asa fel incat clientului tau sa-i fie usor sa le gaseasca. Creeaza un continut cat mai personalizat, care sa se adreseze potentialilor tai cumparatori. Inchipuie-ti ca in magazinul tau a intrat un client si ca trebuie sa-i expui acele informatii care sa-l convinga sa-ti cumpere produsele. Studiaza-ti competitorii si foloseste-te de ceea ce poti oferi in plus fata de acestia.
Meta Titlul si Meta Descrierea sunt elementele care iti vor convinge clientul sa dea click in SERP. Acestea apar atunci cand ii sunt indexate rezultatele in motoarele de cautare, inainte de a ”intra” in magazinul tau. Trebuie sa spui totul despre produsul tau si despre beneficiile pe care acesta le va aduce clientilor in doar cateva caractere (aproximativ 160), asa ca make every word count.

Strategii de backlinks – Ce este SEO Off-Page?

Dupa ce ai terminat de optimizat site-ul, trebuie sa il faci sa ajunga in primele pagini ale utilizatorilor. Cum? Prin strategii de link-building.
Alege cuvintele cheie cu un numar important de cautari, apoi foloseste-le pentru a obtine click-uri si conversii. Fiecare semnal este important pentru motoarele de cautare. Articole, advertoriale, bloggeri, retele sociale, toate acestea sunt elemente prin care magazinul tau va deveni important.
Pentru o campanie de link-building reusita va trebui sa iti creezi o strategie. Totul incepe de la cuvinte cheie, asa ca alege-le pe cele relevante atat pentru tine, cat si pentru clientii tai. In plus, trebuie sa tii cont de competitori. Fa un research inainte de a-ti incepe campania de link-builiding, afla ce face competitia si invata de la cei din domeniul tau pentru a imbunatati ceea ce faci.

De ce este SEO important si profitabil?

O pozitie cat mai buna in motoarele de cautare va fi un garant al reputatiei site-ului tau. Iar obtinerea increderii clientilor este primul pas catre succes. O agentie SEO te poate ajuta!
Intr-o lume in care mass-media tinde din ce in ce mai mult spre nisa, spre comunitati si interese, e important sa poti porni de la cateva cuvinte cheie pentru a ajunge la cei care conteaza. Motoarele de cautare sunt girantii utilizatorilor tai. Daca experienta utilizatorilor este buna, acestia iti vor deveni clienti. Tocmai de aceea rolul unei campanii SEO este de a te face vizibil si relevant pentru cei care te cauta. Alege servicii SEO chiar astazi pentru afacerea ta!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Categories