4 aspecte de care să ții cont când îți creezi propriul website


Dacă ai ajuns aici, știi deja că orice business trebuie să fie online. Tocmai de aceea are nevoie de propriul website. Chiar și cea mai mică inițiativă sau idee trebuie să se facă auzită în spațiul online pentru a fi credibilă, iar noi suntem aici să te ajutăm cu câteva sfaturi pentru noul tău site.
Și pentru că a avea un site a devenit un lucru atât de comun, trebuie să ai în vedere unele reguli atunci când te gândești să îți faci auzită ideea și online. Într-adevăr, avantajele online-ului sunt multe și pare simplu să deții o afacere. Însă este esențial să ai un site foarte bine creat pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus, de aceea te sfătuim să apelezi la specialiști.
Iată câteva reguli de care să ții cont atunci când te gândești să îți creezi propriul tău magazin online sau site de prezentare pentru afacerea ta.

Un website nu este un blog. Care sunt deosebirile:

Pentru început este important să înțelegi că există o diferență între un blog și propriul tau website.
blog website
Blogul personal poate fi folosit pentru a transmite diverse mesaje unei comunități de cititori/urmăritori. Pe blog poți posta tu sau alte persoane delegate de către tine, iar contentul este întotdeauna updatat. Pentru ca blogul tău să crească ai nevoie de content periodic, poate chiar săptămânal. Nu uita că scopul blogului nu este unul profesional, ci apropierea față de un anumit grup de persoane cu interese comune. Contentul este cel care face diferența, tocmai de aceea trebuie să oferi informații interesante.
Majoritatea bloggerilor aleg să abordeze subiecte din industria din care fac parte (vezi blogurile de cooking, de marketing, de beauty etc.). Numărul de bloggeri este mult mai mic în comparație cu numărul persoanelor care aleg să își construiască un website.
În ceea ce privește webiste-ul, contetul este static și profesional, descriptiv, fără a fi destinat interacțiunii cu o comunitate, ci creat pentru a prezenta anumite servicii, produse sau proiecte. În timp ce pe blog comunicarea este bilaterală, întreținută de comentarii și reacții de la cititori, website-ul poate fi doar evaluat prin intermediul review-urilor și al testimonialelor.
Tot mai multe persoane aleg să aibă un website și a devenit un must ca orice business să fie însoțit de un site de prezentare.

Optimizarea unui website. Care sunt elementele esențiale:

Așa cum am menționat deja, online-ul a început deja să-și facă propriile reguli în ceea ce privește crearea unui site. În principal, ceea ce dictează calitatea unui site web este UX (user experience). Mai exact, trebuie să realizezi un site dedicat utilizatorului, cu o interfață friendly, foarte bine optimizată și care să conțină content de foarte bună calitate.
Totodată, motoarele de căutare sunt prietenele tale dacă știi ce să le oferi. Așa că un site optimizat SEO este extrem de important pentru ca tu să ai o bună reputație în Google, Bing sau Yahoo (3 dintre cele mai folosite motoare de căutare din lume).
optimizare SEO site
E necesar să te consulți cu un developer înainte de începerea creării unui site web. Vino cu planul website-ului ideal pentru tine și ne putem consulta pentru a realiza exact ceea ce îți dorești împreună.

Un website este întotdeauna orientat către client

Fiind un spațiu online care prezintă anumite produse sau servicii, site-ul web (fie că are funcția de magazin sau nu) este destinat clientului. Tocmai de aceea trebuie să oferi, pe lângă contentul de calitate și extrem de relevant, materiale interesante și atractive, imagini de bună calitate și conținut video (eventual joculețe/animații), informații clare cu scop persuasiv.
Un site cât mai interactiv va fi important atât pentru client, cât și pentru atingerea obiectivelor tale.
creare site

Simpla accesare a site-ului de către un potențial client nu este tot ce contează pentru tine, este important ca acesta să revină și să devină fidel. Pe lângă produse și servicii de calitate, e important să îi oferi utilizatorului tău un website bine pus la punct.

Cât de importantă este viteza pentru utilizatorii tăi?

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru un website este viteza de încărcare. Majoritatea utilizatorilor renunță la navigare dacă website-ul nu s-a încărcat în primele 3 secunde. Putem alege să realizăm un site web care include toate informațiile pe o singură pagină, dar este oare EFICIENT?
Raspunsul este nu. Să luăm în considerare faptul că peste 50% din utilizatori folosesc telefonul mobil. O site care care conține toate informatiile într-o singură pagină va avea un timp de răspuns foarte mare, în special pe mobil.
optimizare site
În plus, un utilizator va petrece mai mult timp pe un site care are informațiile structurate în mai multe categorii și subcategorii, atât timp cât prima pagina are o viteza de încărcare între 2 și 4 SECUNDE.
Un factor important pentru viteza site-ului este numărul de imagini și dimensiunea acestora. Un specialist în grafică te poate ajuta cu aceast aspect prin realizarea unui site personalizat.
În plus, dacă în site-ul tău există vide-uri, e indicat ca acestea să fie puse în pagini diferite. Putem face excepție dacă există un singur video și nu este de dimensiuni foarte mari. Totodată, e recomandat ca video-urile să nu fie folosite în site din alte surse, intrucât putem avea probleme cu drepturile de autor și ne pot mări viteza de încărcare. Se recomandă urcarea video-urilor în site pe serverul propriu.
Acestea sunt doar câteva dintre aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi să îți creezi un site web.
servicii dezvoltare web

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Categories