Meta titlu si meta descriere: ce să faci și ce să NU faci

Meta titlul si meta descrierea sunt, fără doar și poate, elemente esențiale ale campaniei SEO. Aceste meta tags reprezintă titlul și descrierea pe care SERP le va afișa în rezultatele căutărilor.
Pe lângă faptul că influențează modul în care Google îți indexează pagina, acestea sunt cele care conving utilizatorul să dea CLICK. Străduiește-te să oferi cel  mai bun text despre magazinul tău pentru a-ți asigura creșterea CTR-ului. În fond, meta titlul și meta descrierea sunt primele elemente cu care utilizatorul va interacționa, iar prima impresie chiar contează!
Astfel, trebuie să fii relevant și să faci un content uber cool folosind doar 60, respectiv 160 de caractere. Poate suna ca o provocare, însă devine destul de simplu dacă ții cont de câteva lucruri cum ar fi:

Ce să faci:

Folosește cuvintele cheie inteligent

Cuvintele cheie sunt principala armă în strategia ta SEO, tocmai de aceea trebuie să le folosești inteligent. Cum? Creează meta titluri și meta descrieri unice pentru fiecare pagină și axează-te pe principalele cuvinte cheie relevante care se regăsesc în conținutul respectivei pagini. Alege cuvintele care te interesează și încearcă să le folosești la începutul meta titlului și al meta descrierii.
Mai multe caractere îți pot permite să folosești mai multe cuvinte cheie in meta descriere. Profită la maximum de acest beneficiu și creează-ți cea mai bună strategie a cuvintelor cheie printr-un Keyword Research rapid și eficient!

Mai multe caractere, mai multă distracție!

Profită din plin de noua limită de caractere. Poți oferi mai multe detalii despre produse, beneficii și alte particularități ale afacerii tale. De asemenea, poți adăuga și alte cuvinte care au legătură cu principalele tale cuvinte cheie pentru a obține un content autentic și mai multe posibilități de click-uri. Respectă noile dimensiuni, altfel SERP îți vor trunchia textele.
Nu uita că scopul meta elementelor este să determine utilizatorii să dea click. Împachetează totul într-un text cât mai atractiv!

Nu pierde nicio ocazie să crești vizibilitatea brand-ului. Adaugă-ți numele în meta titlu

Adaugă numele brand-ului tău la final pentru mai multa credibilitate. Afișarea în primele rezultate Google îți va da un boost de vizibilitate nu doar pentru cuvintele cheie relevante, ci și pentru numele brand-ului tău.

Ce să nu faci:

Evită stuffingul

Un număr mai mare de caractere în meta titlu și în meta descriere NU înseamnă liber la STUFFING. Probabil că nu e ceva nou pentru tine, însă evită să repeți cuvintele cheie iar și iar, o singură menționare e de ajuns.
Încearcă să oferi texte ceva mai descriptive în care să-ți accentuezi beneficiile fără a folosi cuvinte cheie în exces.

Meta titlu si meta descriere fără underscores, virgule sau alte simboluri

Simbolurile nu sunt cea mai bună alegere pentru meta titluri și meta descrieri, în locul acestora poți folosi pipes, iar meta titlul tău poate arăta așa:
Vizibilitate mai mare | Optimizare SEO | adsem.ro Marketing
În plus, evită să folosești un vocabular prea specializat sau prea colocvial. Câteva propoziții simple în care să spui esențialul despre brand-ul tău sunt mai mult decât suficiente.

Bonus! Poți folosi un șablon de meta titlu și meta descriere pentru paginile mai puțin importante din site (cum ar fi paginile de produse). Astfel vei avea mai mult timp să realizezi elemente unice și extrem de catchy pentru paginile care chiar contează!

Surse: Moz.com, Inc.com

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categories