Studiu de caz – Ai nevoie de optimizare site SEO daca vinzi servicii?


Adevarul este ca ai nevoie de optimizare SEO pentru orice tip de site, indiferent daca businessul tau vinde produse sau servicii. Noi credem ca orice website care nu este optimizat SEO este incomplet si nu poate atinge potentialul sau maxim. 

Daca te afli in situatia in care esti multumit de veniturile pe care le incasezi, imagineaza-ti doar ca poti dubla sau tripla vanzarile doar cu ajutorul serviciilor de optimizare site SEO.

Bineinteles mai sunt si cateva exceptii, dar in marea majoritate a domeniilor importante, site-urile care ocupa primele pozitii in Google cu siguranta fac deja SEO! 

Beneficii optimizare site SEO – Cum te ajuta un site bine optimizat?

Enumeram doar cateva din motivele pentru care ar trebui sa ai site-ul optimizat:

audit tehnic seo
 1. Un site optimizat SEO, in primul rand este un site fara erori si probleme din punct de vedere tehnic – Imagineaza-ti un utilizator care ajunge pe o pagina nefunctionala din site-ul tau iar pe ecran ii va fi afisata eroarea 404. De cele mai multe ori, acesta este un moment critic in care utilizatorul va parasi site-ul tau si va ajunge rapid pe site-ul unui competitor unde va gasi informatiile pe care le cauta. Oamenii nu mai au timp si nici rabdare, daca sunt in cautarea unui produs sau serviciu cu intentia clara de a achizitiona, vor renunta imediat la un site in care intampina erori, sau continutul paginii se incarca prea lent, ori nu gasesc usor informatiile de care au nevoie, etc. Cu siguranta nu iti doresti ca un utilizator sa paraseasca site-ul tau rapid, de aceea auditul tehnic SEO si rezolvarea tuturor problemelor identificate, reprezinta baza solida a unui site care vinde. 
 1. Continut optimizat SEO sau SEO On-Page – Pentru a optimiza eficient continutul unui site, primul pas este identificarea celor mai potrivite cuvinte cheie pentru fiecare pagina. In baza lor, se va crea tot continutul unei pagini. Utilizatorii care vor ajunge pe o anumita pagina, au sanse mult mai mari sa faca o achizitie, deoarece continutul tau optimizat le ofera exact ceea ce cauta. Nu este suficient doar sa aduci trafic pe site prin metode de marketing online precum campanii PPC, social media, direct marketing, etc. Toate aceste metode sustin eforturile SEO, dar nu le pot inlocui. Un mix bun intre serviciile de marketing online, adaptat la nevoile afacerii tale, iti va aduce cu siguranta rezultate!
 1. Rezultate pe termen mediu si lung – Desi SEO nu aduce rezultate instant, odata ce Google incepe sa observe imbunatatirile aduse, cu siguranta vei vedea si tu rezultate: paginile tale se vor pozitiona mai sus in rezultatele Google, vor fi vizibile mai multor utilizatori iar traficul va fi de calitate, adica cei ce ajung pe site-ul tau au potential de a face achizitii. 

Optimizarea SEO pentru site-uri care vand servicii – Rezultate concrete

Incepem cu rezultatele unui proiect AdSem, care vinde servicii:

seo rezultate comparative

Avem ca perioada de referinta luna ianuarie pentru a nu fi diferente de sezonalitate intre perioadele alese, si am comparat luna ianuarie 2022 cu luna ianuarie 2021:

trafic optimizare site seo

In luna ianuarie 2021 au fost in total 518 utilizatori pe site iar in luna ianuarie 2022 au fost 2651, ceea ce reprezinta o crestere a traficului de 412%, doar organic. 

Colaborarea cu acest proiect a inceput in luna iulie 2021, ceea ce inseamna ca ne bucuram de aceste rezultate in doar 5-6 luni de actiuni SEO. 

Inca de la inceputul colaborarii am observat lunar cresteri iar trendul se pastreaza crescator si in prezent:

crestere trafic optimizare site
crestere optimizare site

Aceste cresteri esentiale s-au reflectat bineinteles si in conversii si vanzari. Perioada in care site-ul a fost optimizat SEO comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, in care nu era optimizat: 

conversii optimizare site

Cum am ajuns la aceste rezultate?

Aplicand cu strictete o strategie SEO eficienta. Pe scurt:

 • Rezolvare probleme din audit tehnic SEO
 • Research cuvinte cheie pentru fiecare pagina
 • Optimizare SEO On-Page – optimizarea continutului fiecarei pagini in baza cuvintelor cheie potrivite
 • Optimizare SEO Off-Page – strategie backlinks
 • Am redactat continut de calitate atat pentru blog-ul site-ului cat si pentru publicatii externe
 • Raportam lunar evolutia proiectului 
 • Luam in calcul serviciile ce se doresc a fi in focus 
 • Am adus cresteri de pozitii relevante cuvintelor cheie profitabile in doar 6 luni:
pozitii cuvinte cheie
Alege specialisti cu rezultate pentru optimizarea site-ului tau!

Daca iti doresti si tu ca website-ul tau sa atinga potentialul maxim si sa vanda pentru tine 24/24, cere oferta si discutam pe larg ce putem face! Putem incepe prin analiza site-ului, propuneri si estimari de rezultate, iar apoi tu decizi daca vrei sa-ti duci afacerea la niveul urmator!

Pentru servicii SEO de calitate, alege AdSem!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Categories